TI-DENT fogorvosi rendelő - Gyakran ismételt kérdések

A fogászati plakk a fogak felszínén kialakuló lepedék, amely azonban akár az íny alatt is megtelepedhet.

Ha az éjszaka során látszólag ok nélkül többször felébredünk, reggel fáradtnak érezzük magunkat, fáj a fejünk, a nyakunk, zsibbad a karunk, zúg a fülünk, dr. Bajusz Örs, az Oxygen Fogászat fogorvosa, parodontológusa szerint gondolnunk kell a háttérben meg

Az egyik leggyakoribb fogászati probléma az íny gyulladása: az íny vérezhet, megduzzadhat, elveszíti egészséges rózsaszín árnyalatát.

Egy amerikai komprehenzív tanulmány megállapította, hogy a specializált fogászati ellátáshoz való hozzáférés önmagában nem elengedő ahhoz, hogy ennek a közösségnek az alapvető orális egészségi igényeit kielégítsék.

Dr Tony Talbot a fogászat nemzetközileg elismert szakértője, most beszámol mindarról, amit a vakító fehér fogak mögé rejtenek a szuper marketingesek.

A Pittsburgh Egyetem kutatói tudományos alapra helyezték azt a nézetet, amelyet eddig is sok szakember feltételezett, miszerint szoros összefüggés van a túlsúly és a periodontális - azaz a fog körüli - betegségek között.

Na, ezért is érdemes a fogászatot rendszeresen fölkeresni, mert fogorvosának egyéb rendellenességek is feltűnhetnek, például súlyos májbetegsége.

Fogászati kezelésekre évente 8 milliárd forintot költenek nálunk a norvégok - adta hírül a Magyar Turizmus Zrt.