Csontpótlás

Csontpótlás

Csontpótló technikák alkalmazására ugyancsak az implantológia területén lehet szükség.

Műgyökér beültetéséhez megfelelő minőségű és mennyiségű csontkínálatra van szükségünk mind vertikális (magasság) mind horizontális (szélesség) kiterjedésben.

A mai modern eljárásoknak köszönhetően csontpótlással már elérhető az optimális eredmény azon esetek egy részében is, ahol tartós fogatlanság, fogágypusztulás vagy egyéb ok következtében csontsorvadás nehezíti a helyzetet.

Abban az esetben, ha nem áll rendelkezésünkre megfelelő magasságú állcsontgerinc, felső fogak esetén például segítséget nyújthat arcüreg emelő műtét és csontpótló anyagok együttes alkalmazása. Ha az állcsont szélessége nem éri el az implantátum beültetéséhez szükséges méretet, ezt a dimenziót is képesek vagyunk műtétileg növelni részben csontpótló anyagok alkalmazásával, vagy saját csont átültetésével.

Az általunk alkalmazott anyagok kivétel nélkül természetes eredetűek. Használunk egyrészt szarvasmarhából feldolgozott állati szövetet (pl.: Bio-Oss), melynek használata széles körben elterjedt és teljességgel biztonságos. Ezen kívül, ha adottak a lehetőségek teljes mértékben a saját szervezetből származó anyagokat használunk fel. A műtéti területről származó saját csontot forgácsolva és a már ismertetett PRF eljárás (link) révén a páciens saját véréből előállított vérdugó és fibrin membrán együttes alkalmazásával érjük el a csontkínálat növelését.