Fogszínű tömés

Fogszínű tömés

A sérült, szuvasodott, “lyukas” fogak további károsodástól való megóvásához, mindenképp fogtömésre van szükségünk. Ennek oka nem kizárólag az esztétikum, hanem a rágási funkciók helyreállítása is. A fogon kialakult szuvasodás mélyülésének elkerülése érdekében ne késlekedjünk, minél tovább halogatjuk a beavatkozás végrehajtását, a probléma annál mélyebb lesz, idővel elérheti a fog gyökerét és idegeit is, ami már fájdalommal járhat.

A fogszínű anyagokkal készülő tömések esetében nem pusztán arról van szó, hogy a fog formáját többé-kevésbé visszaadjuk, hanem a fogfelszín csücskeinek és barázdáinak, valamint a fog színének újraalkotásával a fog eredeti állapotát rekonstruáljuk.

Pácienseink részéről elvárás manapság az is, hogy a "fogtömés" a fog színével megegyező, szinte alig, vagy egyáltalán nem észrevehető legyen.

A mai korszerű tömőanyagok rendelkeznek azokkal a képességekkel, amelyekkel ilyen szintű esztétikai igényt kielégítő, és kiváló minőségű restaurációk készíthetőek.

A tömőanyagoknak rendkívül ellenállóaknak kell lenniük, hogy megbírkózhassanak a rágóerő hatásával, nem oldódhatnak a szájban, nem színeződhenek el, nem lehetnek agresszívak a foggal és a környező szövetekkel szemben.

A Ti-Dent Fogorvosi Rendelőben ezenknek a kritériumoknak megfelelő, prémium minőségű kompozíciós tömőanyagokat használunk.