Gyermekfogászat

Gyermekfogászat

A gyermekfogászati tevékenység során az akut panaszok kezelésén túl a maradó fogak egészséges fejlődésének biztosítása is az ellátás céljai közé tartozik.

A fogazat fejlődési rendellenességeinek, valamint a fog- és szájbetegségek felismerése, kezelése és még inkább megelőzése szolgálja ezen célokat. Mindezekből is érezhető, hogy a fogászat egy rendkívül komplex területét képezi a gyermekek ellátása. A felnőtteknél megszokottól adott esetben teljesen eltérő tünetekkel és következményekkel járó kórképekkel találkozhatunk gyermekkorú páciens esetén. Ebből kifolyólag a felnőtteknél alkalmazott kezelési eljárások sem alkalmazhatóak teljesen ugyanúgy gyermekek esetében. Jó példa erre a gyerekek tejfogait érintő szuvasodás mely ellátás nélkül a fejlődő maradó fog egészségét veszélyeztetheti.

Hisszük, hogy mindeközben élmény lehet a fogászati kezelés egy gyermek számára! Minden, a kezelés során használt eszköz alapos, közös vizsgálata és használata, valamint a motivációs, feszültségoldó céllal bevetett színezők, oklevelek, ajándékok is ezt a célt szolgálják. A legfontosabb, hogy a probléma megoldása mellett a gyermek emlékezetében pozitív emlékként ragyogjon a fogászati kezelés.

Fogorvosaink gyermekközpontúak, kedvesek, türelmesek, a legmodernebb anyagok és eszközök segítségével fájdalommentesen végzik el a fogászati beavatkozásokat. A piciknél, csakúgy, mint az oviban lehetőség van beszoktatásra. Nagy hangsúlyt fektetünk a prevencióra, játékosan megtanítjuk a helyes fogmosást, fogszabályozó orvosunkhoz irányítjuk a szabálytalan fogsorú gyerekeket.