Közösség

Közösségünk

Ti-Dent Fogorvosi rendelő

TI-DENT
Fogorvosi rendelő

A Ti-Dent Fogorvosi rendelő szolgáltatása

Gyökérkezelés

Minden fogban ér-ideg képletek találhatóak, melyek a fog vérellátásért és érzékelő funkciójáért felelnek.

Ezek az erek és ideg a fogak belsejében elhelyezkedő pulpakamrában és gyökércsatornákban haladnak.

Minden fogban ér-ideg képletek találhatóak, melyek a fog vérellátásért és érzékelő funkciójáért felelnek. Ezek az erek és ideg a fogak belsejében elhelyezkedő pulpakamrában és gyökércsatornákban haladnak. Számos olyan helyzet fordulhat elő, mikor szükségessé válik a fog ezen területeinek is feltárása és megmunkálása.

Ilyen szituáció például, ha a fogat érintő szuvasodás már olyan mértékű, hogy a fertőzött részek eltávolítása során elérjük a pulpakamrát. Előfordul az is, hogy bár a szuvas rész eltávolításakor még nem jutunk el közvetlenül a pulpakamrához, de a szuvasodás közelsége már gyulladást okoz a fogbélben. Ennek a páciens által is érzékelhető kellemetlen tünetei, illetve röntgenen észlelhető jelei is lehetnek. A gyökérkezelés képezi egyes traumás esetek megoldását is. Előfordulhat ilyenkor, hogy a fog törésének következtében nyílik meg a pulpakamra, de lehetséges, hogy egyszerűen csak elhal a fog az ütés következtében.

A gyökérkezelés során első lépésben megfelelő nyílást alakítunk ki a pulpakamra eléréséhez. Ezt követően eltávolítjuk a pulpakamrában és gyökércsatorná(k)ban található szöveteket. Következő lépés a gyökércsatorna megmunkálása és a gyökértöméshez ideális alak kialakítása (Különbség van a fogak közt a gyökerekben található csatornák számában, vannak 1, 2, 3 sőt 4 gyökrécsatornával rendelkező fogak is) Ezt követően ugyanabban az ülésben vagy egy másik időpont során történhet meg a gyökerek tömése, melynek során speciális anyagok alkalmazásával zárjuk le hermetikusan a gyökércsatornákat. Ha több ülésben zajlik a gyökérkezelés, a kezelések közötti időszakban ideiglenes, gyógyszeres töméssel látjuk el a fogat. Végezetül a koronai restauráció tömés (link)révén vagy nagymértékű foganyag veszteség esetén korona (link) alkalmazásával valósulhat meg.

Rendelőnkben a minél magasabb minőségű ellátás érdekében RECIPROC gépi gyökértágító eszközöket is használunk. Ezen eszközök előnye, hogy a legideálisabb mozgást és erőket alkalmazva tudjuk megmunkálni a csatornákat, minimalizáljuk az emberi hiba lehetőségét és lényegesen lerövidíthetjük a kezelések hosszát.

A Ti-Dent fogorvosi rendelő szolgáltatásai

A Ti-Dent Fogorvosi rendelő több generációs fogorvos/fogtechnikus múltra és tapasztalatra alapozza szolgáltatásai színvonalát. Digitalizált rendelőnkben digitális panoráma és intraoralis röntgen segíti munkánkat. Fogtechnikai laboratóriumunk rövid határidővel pontos és precíz munkát végez. Fogászati rendelőnkben a legfontosabb elv a páciens elégedettsége, ennek elérése érdekében a legmodernebb technikák mellett kivétel nélkül neves amerikai, svájci és németországi gyártók anyagait használjuk.

Gyermekfogászat

A gyermekfogászati tevékenység során az akut panaszok kezelésén túl a

Csontpótlás

Csontpótló technikák alkalmazására ugyancsak az implantológia

Parodontológia

A parodontológia a fogágy és a szájnyálkahártya betegségeivel, azok

Fogorvosaink és elérhetőségeink

Rendelőnk nyitvatartása: 8:00-19:00 óra között

Dr. Farkas Dávid

Fogszakorvos, dentoalveolaris szájsebész szakorvos

Dr. Farkas Dávid, a Ti-Dent Fogorvosi rendelő Szakmai igazgatója és tulajdonosa.

Dr. Halász Éva

Fogszakorvos

Dr. Halász Éva, a Ti-Dent Fogorvosi rendelő alapító tulajdonosa.

Dr. Fathi Meetra

Fogorvos, dentoalveoralis szájsebész rezidens

Dr. Fathi Meetra, a Ti-Dent Fogorvosi rendelő fogorvosa.

Dr. Maász Máté

Fogszakorvos, dentoalveolaris szájsebész szakorvos

Dr. Maász Máté, a Ti-Dent Fogorvosi rendelő fogorvosa.

Keresés aTi-Dent Fogorvosi rendelő tartalmai között.

Amennyiben a keresésnek nincs eredménye, kérjük adjon meg újabb keresési kulcsszót.