Közösség

Közösségünk

Ti-Dent Fogorvosi rendelő

TI-DENT
Fogorvosi rendelő

A Ti-Dent Fogorvosi rendelő szolgáltatása

Fogeltávolítás

Néha sajnos már nem megmenthető a fog és a további fogak védelme érdekében el kell távolítani, a fogat ki kell húzni. A foghúzás mindig védelmi céllal történik. A kihúzásra ítélt fog már nem menthető meg, vagy útban van a további egészséges foghelyzet kialakításában.

A foghúzást megelőzően egy alapos, professzionális fogkő eltávolításon, depuráláson ajánlott részt venni, úgy mint fogmosás, fogkő eltávolítás, fogpolírozás. Ezekkel az óvintézkedésekkel a foghúzás után is megtartható az egészséges szájflóra, elkerülhető, hogy a kihúzott fog helye elfertőződjön. Kiemelten fontos a megelőzés, hogy foghúzás után a lehető leggyorsabb gyógyulást biztosíthassuk.

A foghúzás gyors és fájdalommentes. Gyakorlott, gondos szájsebész szakorvosaink nagy tapasztalattal rendelkeznek mindenféle fog eltávolításában, a többi fog megmentésében. Mindig figyelembe vesszük pácienseink egészségügyi és lelki állapotát is, és csak akkor távolítjuk el a fájós, problémás, vagy útban lévő fogat, ha arra minden körülmény alkalmas.

Az eltávolított fog helyén egy véralvadék, gyakorlatilag egy vérdugó alakul ki, ami lezárja a sebet és meggátolja, hogy a baktériumok a fog helyén lévő “lyukba”, a csont felszínére letapadva adott esetben fertőzést okozzanak.

Ezért is fontos, hogy kihúzás előtt a fog környéke és a száj teljesen fertőzésmentes legyen, illetve a beavatkozás után kerülje a tejtermékeket, dohányzást, alkohol és kávé fogyasztását körülbelül 3-4 napig. Nehéz fizikai munka, száj öblögetése, a seb piszkálgatása, szívogatása sem javasolt 4-7 napig (vagy varratszedésig). Rendelőnkben a foghúzás után maradó seb aljára egy kis kollagén szivacsot teszünk, ami ezt a véralvadékot stabilizálja, rögzíti. A további biztonság kedvéért egy öltés is bekerülhet a sebbe, ami megakadályozza ezen megerősített vérdugó kiesését.

Szájsebészet

A fogászati és szájsebészeti kezelések teljes spektrumával állunk rendelkezésükre a Dél-Dunántúl egyik legkorszerűbb fogászati rendelőjében.

Műtéti fogeltávolítás sebészi feltárással

Ha a fog nagy része tömőanyaggal van felépítve, inlay-betéttel van ellátva, vagy korona készült a fogra, esetleg évekkel ezelőtt gyökérkezelték, az esetek nagy részében nem sikerül, vagy meg sem kíséreljük az egyszerű foghúzással történő fogeltávolítást. Ilyenkor sebészileg tárjuk fel a fogat vagy foggyökeret és távolítjuk el az állcsontból.

Ezen beavatkozások speciális műszerparkot és megfelelő felkészültséget, szájsebészeti jártasságot igényelnek a műtétet végző orvos részéről.

Metszést ejtünk az ínyen, majd speciális szájsebészeti fúróval eltávolítjuk a fogat körülvevő csontot, majd szájsebészeti emelők segítségével kiemeljük a fogat vagy foggyökeret a fogágyból.

Ezután a sebüregből az esetleges gyulladt szövetrészeket eltávolítjuk.

A műtét végén a sebet összevarrjuk. A varratokat a műtétet követő 7-14. napon távolítjuk el.

A sebészi fogeltávolítás után fájdalomcsillapítót (pl. 3×1 Cataflam-ot) rendelünk el pácienseinknek.

Ha az eset súlyossága indokolja, a fájdalomcsillapító tabletta mellé antibiotikumot is rendelünk 5-7 napon keresztül.

A sebészi fogeltávolító műtétek után a műtét helyének megfelelően arcduzzanat alakulhat ki, amely külső jegelés hatására 1-3 nap alatt lelohad.

A műtét utáni fájdalom a felírt fájdalomcsillapító tablettával uralható, és 2-4 nap elteltével szinte teljesen alábbhagy, így további fájdalomcsillapító szedésére már nincs szükség.

Arcüreg zárása

Gyakran előfordul, hogy az arcüreg a fogak közötti csontrészbe beterjed, vagy maguk a foggyökerek vannak bent az arcüregben, a felső fogak eltávolításának egyik leggyakoribb szövődménye az arcüreg megnyílása.

Ellenőrzése legkönnyebben a fogeltávolítás után, orrfújás-próbával történhet. Sípoló hang, vagy buborékozó seb esetén az arcüreg megnyílt, amit azonnal be kell zárni. Felkészült és gyakorlott szájsebész kezében az arcüreg zárása egyszerű rutin-beavatkozás, amely azonnal megnyugtató eredménnyel zárul.

A Ti-Dent fogorvosi rendelő szolgáltatásai

A Ti-Dent Fogorvosi rendelő több generációs fogorvos/fogtechnikus múltra és tapasztalatra alapozza szolgáltatásai színvonalát. Digitalizált rendelőnkben digitális panoráma és intraoralis röntgen segíti munkánkat. Fogtechnikai laboratóriumunk rövid határidővel pontos és precíz munkát végez. Fogászati rendelőnkben a legfontosabb elv a páciens elégedettsége, ennek elérése érdekében a legmodernebb technikák mellett kivétel nélkül neves amerikai, svájci és németországi gyártók anyagait használjuk.

Gyermekfogászat

A gyermekfogászati tevékenység során az akut panaszok kezelésén túl a

Csontpótlás

Csontpótló technikák alkalmazására ugyancsak az implantológia

Parodontológia

A parodontológia a fogágy és a szájnyálkahártya betegségeivel, azok

Fogorvosaink és elérhetőségeink

Rendelőnk nyitvatartása: 8:00-19:00 óra között

Dr. Farkas Dávid

Fogszakorvos, dentoalveolaris szájsebész szakorvos

Dr. Farkas Dávid, a Ti-Dent Fogorvosi rendelő Szakmai igazgatója és tulajdonosa.

Dr. Halász Éva

Fogszakorvos

Dr. Halász Éva, a Ti-Dent Fogorvosi rendelő alapító tulajdonosa.

Dr. Fathi Meetra

Fogorvos, dentoalveoralis szájsebész rezidens

Dr. Fathi Meetra, a Ti-Dent Fogorvosi rendelő fogorvosa.

Dr. Maász Máté

Fogszakorvos, dentoalveolaris szájsebész szakorvos

Dr. Maász Máté, a Ti-Dent Fogorvosi rendelő fogorvosa.

Keresés aTi-Dent Fogorvosi rendelő tartalmai között.

Amennyiben a keresésnek nincs eredménye, kérjük adjon meg újabb keresési kulcsszót.