Közösség

Közösségünk

Ti-Dent Fogorvosi rendelő

TI-DENT
Fogorvosi rendelő

A Ti-Dent Fogorvosi rendelő szolgáltatása

Parodontológia

A parodontológia a fogágy és a szájnyálkahártya betegségeivel, azok kezelésével, valamint a betegségek megelőzésével foglalkozó szakterület a fogászaton belül.

Fogágybetegség alatt a fogakat körülvevő szövetek baktériumok által okozott gyulladásos megbetegedéseit értjük. A betegség kezdeti tünetei közé tartozik például a duzzadt, vöröses, fogmosásra is vérzékeny íny. Amennyiben ebben a kezdeti stádiumban nem kerül felismerésre a betegség és nem történik meg a szükséges kezelés, szépen lassan krónikus gyulladás alakul ki. Ez a folyamat aztán a fogak melletti csontszövetben is leépítő folyamatokat indukál. A gyulladt, fellazult ínyszövet és a fogfelszín között egyre mélyülő, úgynevezett tasakok keletkeznek, melyek lehetetlenné teszik a fogazat kielégítő otthoni tisztítását. A folyamat beavatkozás nélkül az egyre romló szájhigiéné miatt folyamatosan fokozódik mígnem bekövetkezik az érintett fogak egyre nagyobb fokú mozgathatósága, adott esetben akár elvesztése. A gyulladás okai közé tartozik az egyaránt a fogíny felett és alatt lerakódó fogkő. Ennek professzionális eltávolítás és a megfelelő szájhigiénés technikák, tanácsok átadása után a páciens újra képessé válik a fogazat megfelelő fokú tisztán tartására az otthoni körülmények között.

A fogágy állapota és a fogkő mennyisége határozza meg, hogy az íny feletti fogkő ultrahangos eltávolításán túl szükség van-e alaposabb mélytisztításra, úgynevezett kürettre. Utóbbi az ínytasakok mélységétől függően lehet zárt vagy nyitott. Mindkét esetben kézi műszereket használunk a makacsul rögzülő íny alatti fogkő eltávolítására, de az igazán mély tasakok esetén csak lebenyképzést (az íny lehajtása) követően van lehetőségünk a teljeskörű tisztaság és a megfelelően kisméretű ínytasak elérésére (nyitott kürett). Nagyméretű, egy helyre lokalizálódó csontpusztulások esetén a nyitott technika és a PRF eljárás együttes alkalmazásával vagyunk képesek jó eredményeket elérni.

A Ti-Dent fogorvosi rendelő szolgáltatásai

A Ti-Dent Fogorvosi rendelő több generációs fogorvos/fogtechnikus múltra és tapasztalatra alapozza szolgáltatásai színvonalát. Digitalizált rendelőnkben digitális panoráma és intraoralis röntgen segíti munkánkat. Fogtechnikai laboratóriumunk rövid határidővel pontos és precíz munkát végez. Fogászati rendelőnkben a legfontosabb elv a páciens elégedettsége, ennek elérése érdekében a legmodernebb technikák mellett kivétel nélkül neves amerikai, svájci és németországi gyártók anyagait használjuk.

Gyermekfogászat

A gyermekfogászati tevékenység során az akut panaszok kezelésén túl a

Csontpótlás

Csontpótló technikák alkalmazására ugyancsak az implantológia

Parodontológia

A parodontológia a fogágy és a szájnyálkahártya betegségeivel, azok

Fogorvosaink és elérhetőségeink

Rendelőnk nyitvatartása: 8:00-19:00 óra között

Dr. Farkas Dávid

Fogszakorvos, dentoalveolaris szájsebész szakorvos

Dr. Farkas Dávid, a Ti-Dent Fogorvosi rendelő Szakmai igazgatója és tulajdonosa.

Dr. Halász Éva

Fogszakorvos

Dr. Halász Éva, a Ti-Dent Fogorvosi rendelő alapító tulajdonosa.

Dr. Fathi Meetra

Fogorvos, dentoalveoralis szájsebész rezidens

Dr. Fathi Meetra, a Ti-Dent Fogorvosi rendelő fogorvosa.

Dr. Maász Máté

Fogszakorvos, dentoalveolaris szájsebész szakorvos

Dr. Maász Máté, a Ti-Dent Fogorvosi rendelő fogorvosa.

Keresés aTi-Dent Fogorvosi rendelő tartalmai között.

Amennyiben a keresésnek nincs eredménye, kérjük adjon meg újabb keresési kulcsszót.