Közösség

Közösségünk

Ti-Dent Fogorvosi rendelő

TI-DENT
Fogorvosi rendelő

A Ti-Dent Fogorvosi rendelő szolgáltatása

PRF módszer

A szájsebészet árnyoldali közé tartozik a további használatra sajnálatos módon már felhasználhatatlan fogak eltávolítása.

Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy ez a beavatkozás milyen módon zajlik le.

A PRF (Platelet Rich Fibrin – vérlemezkében dús fibrin) módszer lényege

A szájsebészet árnyoldali közé tartozik a további használatra sajnálatos módon már felhasználhatatlan fogak eltávolítása. Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy ez a beavatkozás milyen módon zajlik le. Ennek több oka is van. Egyrészről céljaink közé tartozik, hogy az eltávolítást követően a páciensek minél enyhébb panaszokkal rendelkezzenek és hogy a gyógyulás minél rövidebb idő alatt végbe menjen. További célunk, hogy az eltávolítást követően szükségszerűen bekövetkező csontveszteség minél kisebb mértékű legyen, az állcsont prezerválása minél nagyobb mértékben megtörténjen.

Pontosan ezen elvek mentén dolgoztak a PRF technikát megalkotó tudósok, orvosok is és nyitottak ezzel új lehetőségeket az önmagukra igényes, lehetséges kockázatokat elkerülni szándékozó páciensek részére. Lényege ugyanis, hogy az eltávolított fog helyére a páciens saját véréből létrehozott háromdimenziós vázat ültetünk vissza és bizonyos keretek között igényeink szerint alakítjuk annak formáját. Mivel a visszaültetett vérdugó vagy membrán a saját szervezetből származó, vérlemezkékben különösen gazdag fibrint és különböző faktorokat tartalmazza biológiailag a lehető legjobb megoldást képezi a páciens számára. Ilyen faktorok közé tartoznak például gyulladásgátló vagy érújdonképződést elősegítő anyagok. A technika már-már az orvoslás és művészet egyvelegét képviseli.

Megállapítható, hogy minden alkotóelem, amihez szervezetünknek szüksége van egy ilyen jellegű seb gyógyításhoz, az eleve megtalálható a vérünkben. Az alapvető különbséget ezek mennyisége, koncentrációja és a zavaró külső tényezőktől elzárt, szervezett elhelyezkedése jelenti. Ezen körülmények megvalósulása a folyamat gyorsítását, zökkenőmentesebb jellegét és jobb minőségét kölcsönzi számunkra.

A technológiát megálmodó dr. Joseph Choukroun (sebész, aneszteziológus, fájdalomspecialista) 2001-ben dolgozta ki eljárását. Azóta már az egész világon elterjedté vált alkalmazása a tudománnyal nap mint nap lépést tartani kívánó orvosok körében.

A PRF eljárás menete

A kezelés elején vénás vért veszünk a pácienstől, melyet rögtön egy speciális centrifugába helyezünk.

Fontos, hogy a vérhez semmilyen biológiai adalékanyag sem kerül hozzáadásra. A centrifugálás során a kémcsövekben a saját vérből létrehozott különböző frakciók jönnek létre, elkülönítve a vér alkotóelemeit.

Ezen frakciókat felhasználva az adott szituáció igényeinek megfelelően alakíthatunk ki vérdugót, membránt vagy éppen felhasználhatjuk a terméket csontpótlóval kombinált blokk létrehozására.

A PRF eljárás előnyei

  • Mivel 100%-ban a saját szervezetből származó anyagról van szó testünk nem ismeri fel idegen anyagként és tökéletes biztonsággal alkalmazható
  • A gyulladásgátló faktorok következtében sokkal kisebb a valószínűsége a seb fertőződésének és az ebből fakadó gyulladásos, kellemetlen tünetek előfordulásának (bakteriosztatikus hatás)
  • Részben a gyógyuláshoz szükséges anyagok magas koncentrációja, részben a vírusok és baktériumok jelenlétének gátlása miatt a folyamat gyorsabban zajlik le, mint egyéb esetekben
  • A csontképződést elősegítő anyagok a későbbi csontkínálat mennyiségét is pozitív irányba változtatják meg
  • Egyszerűen és gyorsan elkészíthető: egyetlen centrifugálással, a vérvételt követően 30 percen belül elkészül
  • A klinikai hatékonyságot számos tudományos cikk bizonyítja

Felhasználási területek

  • Arcüreg emelése vagy Csontpótló műtét: Csökkentheti a felhasználandó szintetikus csontpótló anyag mennyiségét, segíti a gyorsabb csontosodást
  • Foghúzás: Az eltávolított fog helyére be lehet helyezni a saját vérből kinyert vérdugót, ezzel minimalizálva a fogeltávolítást követő csontfelszívódást
  • Fogászati Implantáció: Mind a csontpótlóval használt keverék , mind a foghúzást követő azonnali implantációkor is alkalmazott vérdugó, mind a membrántechnika jól és eredményesen alkalmazható implantátumok műtéti beültetése során is
  • Pradontológiai problémák: Fogínysorvadást kísérő csonthiányok, illetve lágyrészvisszahúzódások kezelésére

A Ti-Dent fogorvosi rendelő szolgáltatásai

A Ti-Dent Fogorvosi rendelő több generációs fogorvos/fogtechnikus múltra és tapasztalatra alapozza szolgáltatásai színvonalát. Digitalizált rendelőnkben digitális panoráma és intraoralis röntgen segíti munkánkat. Fogtechnikai laboratóriumunk rövid határidővel pontos és precíz munkát végez. Fogászati rendelőnkben a legfontosabb elv a páciens elégedettsége, ennek elérése érdekében a legmodernebb technikák mellett kivétel nélkül neves amerikai, svájci és németországi gyártók anyagait használjuk.

Gyermekfogászat

A gyermekfogászati tevékenység során az akut panaszok kezelésén túl a

Csontpótlás

Csontpótló technikák alkalmazására ugyancsak az implantológia

Parodontológia

A parodontológia a fogágy és a szájnyálkahártya betegségeivel, azok

Fogorvosaink és elérhetőségeink

Rendelőnk nyitvatartása: 8:00-19:00 óra között

Dr. Farkas Dávid

Fogszakorvos, dentoalveolaris szájsebész szakorvos

Dr. Farkas Dávid, a Ti-Dent Fogorvosi rendelő Szakmai igazgatója és tulajdonosa.

Dr. Halász Éva

Fogszakorvos

Dr. Halász Éva, a Ti-Dent Fogorvosi rendelő alapító tulajdonosa.

Dr. Fathi Meetra

Fogorvos, dentoalveoralis szájsebész rezidens

Dr. Fathi Meetra, a Ti-Dent Fogorvosi rendelő fogorvosa.

Dr. Maász Máté

Fogszakorvos, dentoalveolaris szájsebész szakorvos

Dr. Maász Máté, a Ti-Dent Fogorvosi rendelő fogorvosa.

Keresés aTi-Dent Fogorvosi rendelő tartalmai között.

Amennyiben a keresésnek nincs eredménye, kérjük adjon meg újabb keresési kulcsszót.