Közösség

Közösségünk

Ti-Dent Fogorvosi rendelő

TI-DENT
Fogorvosi rendelő

Dr. Tony Talbot: Rejtett borzalmak a fogkrémben

Dr. Tony Talbot a fogászat nemzetközileg elismert szakértője, most beszámol mindarról, amit a vakító fehér fogak mögé rejtenek a szuper marketingesek.

Dr. Tony Talbot a fogászat nemzetközileg elismert szakértője, most beszámol mindarról, amit a vakító fehér fogak mögé rejtenek a szuper marketingesek. Elképesztő, hogy mi bele nem kerül a fogkrémbe. Az összetevők között, például megtalálható a műanyag is.

Reggel, délben, este. Ez a szabály vonatkozott a fogmosásra, még kiskorban. Az idő előrehaladtával, ez átlagosan lecsökken kettőre, ami talán nem is baj, a dolgok jelen állása szerint.

Egyre több fogorvos ért egyet Dr Tony Talbot állításával, miszerint olyan anyagok kerülnek bele a fogkrémbe, amelyek nem csak károsak az egészségre, de nagyban közrejátszanak a száj és mellrák kialakulásában. Az pedig csak hab a tortán, hogy idegi és kardinális betegségeket válthat ki, valamint száj-irritáló, fogínykárosító és környezetszennyező hatású is egyben.

A szakértő 35 évnyi praktizálás és kutatás után kijelentette, hogy azok a termékek, amelyek a boltok polcain roskadoznak, tele vannak az ipari kémiában használatos anyagokkal, vegyületekkel.

Vessünk egy pillantást az összetevőkre. A fogkrémek 85%-a tartalmaz úgy nevezett SLS-t (Nátrium-lauril-szulfát/ Sodium Lauryl Sulphate), ami arra szolgál, hogy a fogkrém a vízzel gyors reakcióba lépjen, és pillanatok alatt szétterjedjen a szájban. Ezzel csak annyi a probléma, hogy a fent említett vegyület hatására kinyílnak a nyálkahártya sejtjei több órára, ami által a bacilusok (pl. a dohányból) ezrei kerülnek be a szájba. Kicsit olyan abban az intervallumban a nyálkahártya, mint egy nyílt, tátongó seb.

Nem szabad megfeledkezni a másik fő összetevőről, a triclosanról sem. A szer arra volt hivatott, hogy megelőzze az ínybetegségeket, azonban később kiderült, hogy kapcsolatba hozható rákos megbetegedésekkel. A Colgate pl.: már nem is használja ezt az alkotóelemet.

A fogak fehérségét a hidrogén-peroxid garantálja, ami viszont lemarja a zománcot, és károsítják a nyálkahártyát és az ínyt.
Végül, de nem utolsó sorban, a műanyag is szerves alkotóeleme a fogkrémnek. A plasztik olyan apró méretű, hogy a fogyasztó észre sem veszi, hogy lassan egy zacskóra elég műanyagot nyelt már le. Mi a szerepe az anyagnak? Az távolítja el a fog felszínéről a foltokat és apró szennyeződéseket.

További szakmai híreink

Keresés aTi-Dent Fogorvosi rendelő tartalmai között.

Amennyiben a keresésnek nincs eredménye, kérjük adjon meg újabb keresési kulcsszót.